Hlavní obsah

Druhý muž pražského ANO opustil Babišovo hnutí

Foto: Radek Vebr / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Radní Prahy 1 Vojtěch Ryvola opustil hnutí ANO.

Reklama

aktualizováno •

Hnutí bývalého premiéra Andreje Babiše opustil po deseti letech místopředseda pražského ANO Vojtěch Ryvola. Jako důvod uvedl poměry, které podle něho v pražské organizaci panují.

Článek

Pražskou organizaci hnutí ANO opustil po deseti letech členství jeho první místopředseda a radní Prahy 1 Vojtěch Ryvola. Říká, že se k odchodu rozhodl poté, co se mu nepodařilo změnit v pražské organizaci poměry.

Svůj konec oznámil ve čtvrtek večer během jednání krajského sněmu, na kterém se bude volit nové vedení a na kterém bude post předsedy obhajovat Ondřej Prokop.

„V Praze došlo k privatizaci hnutí,“ napsal Ryvola ve svém vyjádření, které předal členům ANO. „Systém fungování pražského ANO, kdy jakékoliv rozhodování je v rukou malé uzavřené skupinky lidí a řadoví členové jsou dobří tak na roznášení letáků při volbách, je pro mne prostě nepřijatelný,“ uvedl dále Ryvola.

Podle něho právě členové ANO dělají vše pro to, aby měli sami díky svým funkcím jen prospěch.

Šéf ANO v Praze Ondřej Prokop uvedl, že rozhodnutí Ryvoly respektuje. „Fakt je ten, že se s ním většina našich členů už dlouhodobě neshodla (například na způsobu řešení dopravy v centru Prahy). Když k tomu připočtete ještě jeho osobní ambice na vedení pražské organizace, pro které však nezískal všeobecnou podporu, je jeho odchod z tohoto pohledu logickým vyústěním,“ napsal Prokop.

Ryvola bude dál působit jako radní pro dopravu Prahy 1, kde je například zastáncem zákazu nočního vjezdu do části Starého Města.

Doplnili jsme vyjádření šéfa hnutí ANO v Praze Ondřeje Prokopa.

Reklama

Doporučované