Hlavní obsah

Exnáměstek Benešové našel nové místo. Nastoupí do Vězeňské služby

Někdejší politik ČSSD a odborník ministrů za ANO Jeroným Tejc.

Reklama

V rezortu spravedlnosti proběhla rošáda. Exnáměstek Vězeňské služby šel na ministerstvo a exnáměstek ministryně na Vězeňskou službu.

Článek

Někdejší přední sociální demokrat a později náměstek ministrů spravedlností za ANO Jeroným Tejc ve čtvrtek nastupuje na místo náměstka pro zdravotnictví a správní činnost Vězeňské služby.

Seznam Zprávám to potvrdila mluvčí služby Markéta Prunerová. „Jeroným Tejc počínaje zítřejším dnem nastoupí na místo náměstka generálního ředitele a do jeho gesce budou spadat civilní odbory: odbor právní, odbor správní a odbor zdravotnické služby,“ napsala Prunerová.

Místo, na které Tejc nastupuje, se uvolnilo po odchodu Petra Dohnala. Ten se stal novým odborným náměstkem pro vězeňství a rezortní kontroly na Ministerstvu spravedlnosti vedeném občanským demokratem Pavlem Blažkem (ODS). Dostal tak na starost témata, kterými se v minulosti na ministerstvu zabýval právě Jeroným Tejc.

Tejc musel z ministerstva odejít v důsledku nástupu Fialova kabinetu. Benešové nástupce Blažek jeho místo „systemizoval“ – tedy nechal ho zrušit a vytvořil jiná náměstkovská místa, na která vyhlásil výběrová řízení.

Jeroným Tejc patřil mezi politické talenty ČSSD, které do vysoké politiky přivedl tehdejší šéf Lidového domu Jiří Paroubek. Rychle vystoupal mezi politické špičky socialistů a i mezi politickými konkurenty platil za odborníka na právo a spravedlnost.

Jeho politickou kariéru utnula cesta do Lán za prezidentem po volbách 2013. Tehdejší šéf ČSSD Bohuslav Sobotka jej vytlačil z vedení poslaneckého klubu socialistů a později – po prohraném klání o místopředsedu strany – Tejc sociální demokracii opustil.

„Volné síly“ si všiml nejprve ministr Robert Pelikán a Tejce si vzal jako náměstka na spravedlnost. Později přešel na náměstkové místo pod státní službou a věnoval se vězeňství a následně boji proti korupci.

Reklama

Doporučované