Hlavní obsah

Pražský exprimátor povede kancelář nového šéfa České televize

Foto: Profimedia.cz

Igor Němec, bývalý pražský primátor

Reklama

Dosud sbíral zkušenosti jako ministr, poslanec, primátor Prahy či šéf šachistů. Nyní se Igor Němec stal vedoucím sekretariátu nového ředitele České televize.

Článek

Nový generální ředitel České televize Jan Souček staví svůj tým. Do vedení jeho kanceláře přichází zkušený muž s bohatou politickou minulostí.

Vedoucím Součkova sekretariátu se stane exministr, někdejší poslanec ODS a bývalý pražský primátor Igor Němec, který metropoli šéfoval v krizovém roce 2002. Tehdy Prahu poničila povodeň a Němec před ničivou vlnou pronesl památnou větu: „Já bych řekl, že Praha není ohrožena. Situace je, bych řekl, nadmíru výtečná.“

Němec, který v letech 2005 až 2015 vedl Úřad pro ochranu osobních údajů, svůj nástup do České televize potvrdil. „Jedná se o mimořádně zajímavou příležitost být u něčeho společensky důležitého. Zároveň jsem se vlastně okruhem vrátil do manažerské funkce, která se velmi podobá té, ve které jsem začínal svou kariéru: vedoucí Úřadu vlády,“ řekl Němec Seznam Zprávám.

Potvrdil také, že pod něho bude spadat i právní oddělení televize. Někdejší ministr státní kontroly ČR a později ministr bez portfeje v kabinetu Václava Klause působil ve vedení Šachového svazu, z šachu se zná i s místopředsedou Rady České televize Pavlem Matochou.

Nový šéf ČT Souček oceňuje na čtyřiašedesátiletém Němcovi jeho pestré zkušenosti jak z politiky, tak z působení ve vedení několika úřadů.

„Vzhledem k tomu, že pod šéfa kanceláře nově patří agenda komunikace s diváky a diváckého ombudsmana a dále právní úsek, přišlo mi dobré využít bohaté zkušenosti Igora Němce z legislativního procesu a také z pozice šéfa Úřadu na ochranu osobních údajů. Jednou z mých priorit pro následující období je důsledná revize interních předpisů České televize, jejich zpřehlednění a provázání do několika kompaktních kodexů,“ uvedl pro Seznam Zprávy Souček, který se funkce chopil na začátku října. Ve funkci nahradil Petra Dvořáka.

Reklama

Doporučované