Hlavní obsah

Premiér ukázal, že je odtržený od běžných lidí, hodnotí projev Havlíček

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Karel Havlíček.

Reklama

Podle Fialových koaličních partnerů premiér nelakoval situaci narůžovo.

Článek

Premíér Petr Fiala (ODS) ve svém vánočním projevu podle místopředsedy hnutí ANO Karla Havlíčka ukázal, že „je odtržený od běžných lidí a odmítá si připustit odpovědnost za současnou situaci“.

„Potvrdil, že největším problémem této vlády nejsou tragické výsledky, ale to, že si to nechtějí připustit,“ napsal předseda stínové vlády na sociální síti X. „To v důsledku znamená, že nelze očekávat zásadní zlepšení.“

Šéf opozičního hnutí SPD Tomio Okamura na sociální síti X napsal: „Dnešní projev premiéra Fialy (ODS): Milé děti, doteď jsem vám lhal, ale od nového roku bude všechno lepší.“

Předseda vlády ve svém projevu uvedl, že příští rok bude mnohem lepší. „Česká republika začne mít po mnoha letech zdravé veřejné finance. To nejhorší máme za sebou. Přichází rok naděje,“ prohlásil.

Ministr vnitra a předseda Starostů a nezávislých (STAN) Vít Rakušan ocenil, že Fiala nabídl lidem „vyvážený mix popisu aktuální situace a reálných problémů Česka a naděje, že v řadě ohledů se stav naší země zlepšuje a bude zlepšovat“. „Byl to projev realistický, vyvážený a velmi lidský,“ napsal ČTK.

Šéfka Sněmovny a koaliční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová sdělila, že Fiala popsal problémy Česka a nelakoval narůžovo.

„Projev obsahoval vizi, představení řešení i optimistický výhled do budoucna. Jeho klid, věcnost a slušnost jsou vlastnosti, které naši zemi spojují ve vánočním čase ovlivněném obrovskou tragédií,“ uvedla.

Reklama

Doporučované