Hlavní obsah

Z MŠMT odchází náměstek Štábl, pracoval s obviněným z kauzy Dozimetr

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ministr školství Vladimír Balaš.

Reklama

Štábl zatím dál povede organizaci Cermat, která připravuje maturitní a přijímací zkoušky.

Článek

Na Ministerstvu školství dnes končí náměstek pro IT a veřejné zakázky Milan Štábl, který spolupracoval s jedním z obviněných v kauze pražského dopravního podniku. Na rezignaci se dohodl s ministrem Vladimírem Balašem (STAN). Ve vedení sekce IT a veřejné zakázky náměstka dočasně nahradí ředitel odboru informatiky a statistiky na ministerstvu Václav Jelen.

Štábl zatím dál povede organizaci Cermat, která připravuje maturitní a přijímací zkoušky. Jejím vedením ho pověřil bývalý ministr Petr Gazdík (STAN) poté, co odvolal ředitelku Cermatu Michaelu Kleňhovou. V čele organizace by Štábl měl zůstat do výběru jejího nového ředitele, informovalo ministerstvo na svém webu.

To, že ve spolupráci s náměstkem Štáblem nebude chtít pokračovat, naznačil Balaš už při svém nástupu do funkce na přelomu června a července. Na jaře Štábl na ministerstvo přivedl jako poradce Luďka Šteffela, který je jedním z obviněných v kauze Dozimetr. Právě kvůli kontaktům s jiným obviněným ze stejné kauzy rezignoval na konci června i Balašův předchůdce Gazdík.

Již dříve Balaš uvedl, že tým na ministerstvu by se měl stabilizovat nejlépe do konce prázdnin. Na konci srpna skončí také politický náměstek Robert Plaga, který v září přejde do vedení Národního akreditačního úřadu. Zůstává ekonomická náměstkyně Pavla Katzová, náměstek pro vzdělávání Jan Mareš a náměstkyně pro vysoké školy Radka Wildová. Ve vedení ministerstva je ještě náměstek pro mezinárodní vztahy a EU Václav Velčovský a politický náměstek Jaroslav Miller.

Reklama

Doporučované