Hlavní obsah

Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Budova České pošty v Jindřišské ulici v Praze.

Reklama

Už na začátku ledna pošta oznámila, že se o budovu nepřihlásil žádný zájemce. Vedení Prahy, které již dříve projevilo zájem o několik nabízených budov pošty, mělo možnost dorovnat nejvyšší nabídku ve výběrovém řízení.

Článek

Praha nakonec nekoupí od České pošty její hlavní budovu v Jindřišské ulici. Pro potřeby magistrátu tam není podle města dost prostoru a modernizace objektu by byla příliš nákladná. Pražský magistrát to uvedl v tiskové zprávě.

Prodejem nemovitostí se pošta snaží stabilizovat své hospodaření. V dřívějším tendru na koupi hlavní budovy v Jindřišské ulici s vyvolávací cenou 1,538 miliardy korun se v závěru loňského roku neobjevil žádný zájemce.

Mluvčí České pošty Matyáš Vitík v pondělí ČTK řekl, že s prodejem hlavní budovy pošta dál počítá a nyní analyzuje možnosti.

Do tendru na koupi budovy pošty v Jindřišské ulici se zájemci měli registrovat do 20. prosince, jinak nemohli podávat obálky s nabídkami. Na začátku ledna pošta oznámila, že se nepřihlásil žádný zájemce. Vedení Prahy, které již dříve projevilo zájem o několik nabízených budov pošty, mělo možnost dorovnat nejvyšší nabídku ve výběrovém řízení na sídlo pošty v centru města. Nakonec dnes ale město oznámilo, že se o budovu nemůže dále ucházet.

„Důvodem je především nedostatek prostoru pro úřad při zachování pobočky České pošty v objektu, ale také nevyhovující dispoziční řešení nebo skutečnost, že nejsou splněny veškeré požadavky na objektovou bezpečnost,“ sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Reklama

Související témata:

Doporučované