Hlavní obsah

Roman Janoušek pořádal golfový turnaj, francouzské hole nechal doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Odsouzený, údajně vážně nemocný, Roman Janoušek na výletě v Alpách na přelomu let 2019/2020. Ilustrační fotografie.

Podnikatel Roman Janoušek tvrdil, že je vážně nemocný, kvůli čemuž mu byl dlouhodobě přerušen výkon trestu. Deník N nicméně upozorňuje, že údajně těžce nemocný Janoušek nyní zvládl hostit golfový turnaj na Karlštejně.

Článek

Lobbista Roman Janoušek byl podmíněně propuštěn z vězení před dvěma lety. Odpykával si trest za havárii, v níž v roce 2012 naboural a následně srazil řidičku poškozeného vozu a od nehody ujel. Od té doby se snažil soudy i veřejnost přesvědčit, že je vážně nemocný a není schopen výkonu trestu. Podle lékařských posudků by se měl při chůzi opírat o francouzské hole, zároveň údajně potřebuje dohled třetí osoby, popsaly už v minulosti Seznam Zprávy.

Zdá se však, že se Janouškova kondice zlepšila. Deník N totiž upozornil, že lobbista pořádal 1. května golfový turnaj na Karlštejně. Podle fotek je zřejmé, že na sobě neměl ochrannou helmu ani se neopíral o hole. Naopak – Deník N zveřejnil fotky Janouška, který působí zdravě a jeho stav mu dokonce dovoluje hrát se svými vlivnými přáteli a známými golf.

Setkání se účastnil například další odsouzený podnikatel Tomáš Pitr, bývalý šéf pražského dopravního podniku Martin Dvořák nebo bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář, který měl na starosti i prezidentskou kampaň šéfa odborářů Josefa Středuly.

Nejde o první případ, kdy Janoušek vypadl z role „vážně nemocné osoby“. Seznam Zprávy totiž před několika lety informovaly o tom, že Janouška zastihly, jak sáňkuje v Alpách. V roce 2019 ho zase policie přistihla při jízdě na kole.

Doporučované