Hlavní obsah

Start zimy, který nepamatujeme, říkají vlekaři. Dnes otevřeli sjezdovky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Na sjezdovky největšího krkonošského střediska Špindlerův Mlýn dnes ráno vyrazily stovky lyžařů. Skiareál kvůli příznivému počasí otevřel o týden dříve. Lyžuje se i na jiných místech.

Článek

Skiareál Špindlerův Mlýn dnes zahájil lyžařskou sezonu. Díky ochlazení a sněžení v posledních dnech se tak stalo o týden dříve, než bylo původně v plánu. Na sjezdovkách jsou od dnešního rána stovky lyžařů, řekla Vendula Kalenská ze střediska pro ČTK.

Lyžaři mají k dispozici čtyři kilometry sjezdových tratí, na kterých leží až 50 centimetrů sněhu. Otevřené jsou červená medvědínská sjezdovka a sjezdovka Machytka na Mísečkách.

„Do rána napadlo dalších několik centimetrů sněhu. Lyžování je komfortní bez front u lanovek,“ řekla Kalenská. Oficiální otevření lyžařské sezony se zábavním programem, tradiční Špindl SkiOpening, bude ve špindlerovském areálu Svatý Petr v sobotu 9. prosince.

Lyžovat se dnes začalo i v jiných střediscích. Jedním z nich je skiareál Malá Úpa na hřebeni Krkonoš. „Je to start zimy, který nepamatujeme,“ uvedli maloúpští vlekaři. Na víkend také otevřeli dětský park se zastřešeným kobercovým pásem. Sjezdovka Pomezky by již měla být v provozu denně.

Sezonu dnes zahájilo i středisko Říčky v Orlických horách. „Mimo sjezdovky leží 30 centimetrů přírodního sněhu, z toho do rána ho připadlo pět centimetrů, uvedli vlekaři z Říček. Dnes také hodlají upravit běžecké stopy od Homole po Panské pole.

Na hřebenech Krkonoš leží 50 až 70 centimetrů sněhu. Od 26. listopadu v Krkonoších platí nejnižší, první stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice. Na hřebeni Orlických hor leží asi 27 centimetrů sněhu.

Reklama

Doporučované