Hlavní obsah

Stav exprezidenta Zemana se zlepšil. V nemocnici začíná rehabilitaci

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Bývalý prezident Miloš Zeman.

Reklama

Bývalý prezident Miloš Zeman podstoupil v motolské nemocnici operaci kvůli nedokrvení dolní končetiny. Nyní se zotavuje, jeho stav je ale nadále vážný, informovala nemocnice v tiskové zprávě.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Bývalý prezident Miloš Zeman se ve Fakultní nemocnici v Motole zotavuje po operaci, kterou musel podstoupit kvůli kritickému nedokrvení dolní končetiny, uvádí středeční tisková zpráva FN Motol.

„Pan Miloš Zeman setrvává v hospitalizaci po prodělané operaci pro kritické nedokrvení dolní končetiny. Je ve stabilizovaném stavu a při vědomí, zahajuje rehabilitaci, absolvoval krátký nácvik chůze s oporou chodítka. Po částečném ústupu otoku se podařilo uzavřít jednu ze dvou fasciotomií, zbývající je intenzivně ošetřována,“ píše se ve zprávě.

Zeman byl do nemocnice převezen ve čtvrtek večer a musel podstoupit operaci. V pátek nemocnice informovala, že je exprezident stabilizovaný, ale nachází se ve vážném stavu, což platí i nadále.

„Je stále hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Laboratorní výsledky mají zlepšující se tendenci, nicméně stav je nadále hodnocen jako závažný. Délku hospitalizace zatím nelze predikovat, avšak pokud bude nastolený trend pokračovat, plánujeme překlad na Interní kliniku ke konci tohoto týdne,“ uzavírá zpráva.

Další informace nemocnice poskytne na brífinku tento pátek.

Reklama

Doporučované