Hlavní obsah

Těžkooděnci museli zasahovat na Majálesu. Pořadatelé nevraceli zálohu za kelímky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Návštěvníky sobotního festivalu Majáles pobouřilo, že pořadatelé přestali vracet 70korunovou zálohu za kelímky. Situace vygradovala až do momentu, kdy museli zasahovat policejní těžkooděnci.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pořadatelé vyprodaného pražského festivalu Majáles, na kterém vystoupili například Ben Cristovao, Ewa Farna, Kontrafakt či Cocotte Minute, po poslední kapele přestali vracet návštěvníkům 70korunovou zálohu za kelímek. Podle pořadatelů z Sherwood Digital došla na jednom ze dvou stánků, kde bylo možné kelímek vrátit, hotovost.

To čekající lidi ve frontě rozčílilo do té míry, že začali na pracovníky pokřikovat či házet odpadky. Situace později vygradovala tak, že byli přivoláni policisté, a to včetně těžkooděnců a jezdců na koních. „Při tomto zákroku museli zasáhnout policisté ze speciální pořádkové jednotky a také kolegové na koních. Rozčílený dav uklidnili. Musely být použity donucovací prostředky,“ potvrdil Deníku mluvčí pražské policie Jan Rybanský s tím, že tři osoby byly zajištěny pro neuposlechnutí výzev úřední osoby.

„Cca 20 min po ukončení akce (23:44) došla na hlavním výkupovém stánku hotovost. V tuto chvíli tento samotný fakt vyšetřujeme, protože hotovost byla připravena na 2,2× vyšší zátěž, než by napovídal nejsmělejší odhad z dat loňských ročníků (samozřejmě při započítání vyšší návštěvy, počasí a cen). Nicméně hotovost v tu chvíli opravdu došla a produkci by v tu chvíli zabralo cca 20-30 minut na doplnění další hotovosti. Někteří agresivní jedinci ale začali útočit na tento stan a jeho obsluhu a kromě bezpečnostní služby byla přivolaná na pomoc také Policie ČR, aby pomohla pacifikovat agresivní jedince,“ uvedli pořadatelé na sociální síti Facebook.

V příspěvku ještě poděkovali Policii ČR a uvedli, že za pomoci kamerových záznamů hodlají identifikovat poškozené a těm peníze vracet.

Reklama

Doporučované