Hlavní obsah

V čele Ústřední vojenské nemocnice končí Miroslav Zavoral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Profesor Miroslav Zavoral na snímku z roku 2021, kdy oznamoval hospitalizaci prezidenta Zemana do ÚVN. Ilustrační fotografie

Reklama

Šéf Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral se rozhodl ke konci června odejít z funkce, informovalo Ministerstvo obrany. Vedl ji od roku 2010.

Článek

Z vedení pražské Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) odejde na konci června na vlastní žádost její ředitel Miroslav Zavoral (70). V tiskové zprávě o tom dnes informovalo Ministerstvo obrany, které nemocnici zřizuje. Nástupce Zavorala, který ÚVN vedl od roku 2010, vzejde z výběrového řízení, které ministerstvo připraví.

„Učinil jsem tak po zralé úvaze a s ohledem na svůj věk. Dále se chci soustředit výhradně na medicínu a na péči o pacienty,“ uvedl v tiskové zprávě Zavoral.

Dál se chce jako přednosta Ústavu gastrointestinální onkologie ÚVN a Centra gastrointestinální onkologie 1. LF UK a ÚVN věnovat výzkumu a vzdělávání.

Reklama

Doporučované