Hlavní obsah

Babiš se sice omluvil, ale ve sporu s odpůrkyní pokračuje. Podal dovolání

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Andrej Babiš podal dovolání k Nejvyššímu soudu ve sporu s Janou Filipovou.

Reklama

Případ, v němž Andrej Babiš podle soudních verdiktů pomluvil svoji kritičku Janu Filipovou, dostane na stůl ještě Nejvyšší soud.

Článek

Soudní spor mezi Janou Filipovou a bývalým premiérem Andrejem Babišem nekončí.

Poslanec a šéf hnutí ANO se sice podle nařízení soudních verdiktů ženě omluvil za své nedoložené výroky, ale teď se rozhodl podat ve věci ještě dovolání k Nejvyššímu soudu.

„Podání dovolání mohu potvrdit. Více se k věci vyjadřovat nebudu,“ uvedl Babišův advokát Jiří Urbánek pro Seznam Zprávy.

Dovolání potvrdil také mluvčí Okresního soudu Praha-západ Dominik Duchoň. Také však neuvedl podrobnosti - s odůvodněním, že text dovolání ještě nebyl poslán advokátovi Jany Filipové.

Jana Filipová žalovala Babiše za výrok, který pronesl v roce 2018 na adresu svých kritiků.

Řekl tehdy, že lidé, kteří chodí na protivládní a protibabišovské demonstrace, jsou za účast placeni. Protože se ukázalo, že toto tvrzení nedokáže řádně doložit a má ho jenom z doslechu od jednoho ze svých poslanců, odvolací soud mu nakonec nařídil, aby se Filipové omluvil.

Babiš to udělal. V dopise, který jí s omluvou před měsícem poslal, mimo jiné napsal, že nechtěl Filipovou svým výrokem urazit. Zároveň však také uvedl, že se jí omlouvá jen kvůli rozhodnutí soudu.

Detaily Babišovy argumentace v dovolání zatím nejsou známy. Jeho advokát už ve svém dřívějším vyjádření pro soud například uvedl, že slova bývalého premiéra o zaplacených demonstrantech mířila jen na část lidí, kteří proti bývalému premiérovi protestovali asi rok a půl. A mezi ně Jana Filipová podle něj nepatřila.

Reklama

Doporučované