Hlavní obsah

Chlapec, který vyskočil z okna gymnázia, je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Chlapec vyskočil z druhého patra školní budovy na konci vyučovací hodiny.

Reklama

Záchranáři chlapce s těžkými poraněními transportovali letecky z Boskovic do Brna. Podle informací Seznam Zpráv je při vědomí a jeho stav je podle lékařů uspokojivý.

Článek

Mladistvý chlapec, který v úterý dopoledne na konci vyučovací hodiny vyskočil z okna ve druhém patře Gymnázia Boskovice, je po náročné operaci.

„Včera absolvoval operaci. Jeho stav je nyní stabilizovaný a je na jednotce ARO,“ uvedla ve středu pro Seznam Zprávy mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá.

Podle informací Seznam Zpráv šlo ve skutečnosti o sérii operací. Nemocnice hocha přijala s těžkým polytraumatem, proto nastoupilo hned několik operačních týmů a zákrok trval delší dobu. Ve středu ráno už byl ale student při vědomí a podle lékařů byl jeho klinický stav uspokojivý.

Co předcházelo úternímu neštěstí, není známo. Žáci a učitelé gymnázia se obrnili mlčením. Bezprostředně po události padlo rozhodnutí, že nebudou šířit žádné informace o tom, co se ve škole stalo.

„Nemůžeme vůbec nic říkat, máme velmi přísné embargo. Nechte nás prosím v klidu,“ reagoval na dotaz reportéra Seznam Zpráv jeden z kantorů. Další oslovení jen mlčky kroutili hlavou.

Psychologická pomoc

Ředitelka Alena Svanovská odmítla úterní událost komentovat. Ve středu pouze vydala prohlášení, v němž popsala, jak škola reagovala.

„Bezprostředně po události jsme spolupracovali se složkami záchranného systému a vyšetřovateli. Do školy byli povoláni krizoví psychologové Policie ČR a Hasičského záchranného sboru a z adaptačního pobytu nových žáků byla odvolána zpět na gymnázium školní psycholožka. Poskytli jsme psychologickou pomoc dotčeným žákům, pedagogům a také se setkali s rodiči,“ napsala.

Zároveň poděkovala kolegům, studentům i záchranářům za rychlou reakci a  Jihomoravskému kraji za pomoc. „Nyní jsou naše myšlenky s rodinou,“ dodala ředitelka.

„Otevřel okno a vyskočil“

Podle informací Seznam Zpráv je chlapci kolem 17 let.

Blanenský deník napsal, že k neštěstí došlo na konci třetí vyučovací hodiny. Krátce po zazvonění, když si studenti balili věci na odchod do jiné třídy, podle něj chlapec otevřel okno a vyskočil.

Zřizovatelem Gymnázia Boskovice je Jihomoravský kraj. Podle krajského radního pro školství Karla Jurky (ODS) zřejmě příčina nevznikla během vyučovací hodiny.

I on hovořil o tom, že se vše odehrálo na konci hodiny ještě za přítomnosti učitele. „Údajně nic nenaznačovalo, že by tento žák měl mít nějaké trauma,“ řekl ČTK.

Ve středu dodal, že ze srdce doufá, že se chlapci podaří ze zranění uzdravit. „Nyní není vhodné vynášet jakékoli soudy, které jsou bez zjištění zejména ze strany Policie ČR nepodložené. V současné chvíli již nebudeme věc komentovat, a to s ohledem na rodinu a citlivý věk studenta,“ uvedl.

Reklama

Doporučované