Hlavní obsah

Janoušek má znovu šanci na podmíněné propuštění z vězení

Foto: Milan Malíček / Právo / Profimedia, Profimedia.cz

Roman Janoušek u soudu.

Reklama

Městský soud v Praze rozhodl o stížnosti Romana Janouška, kterou podal, protože nebyl podmíněně propuštěn z vězení.

Článek

Obvodní soud se musí znovu zabývat tím, zda bude ve své době vlivný podnikatel Roman Janoušek podmíněně propuštěn z vězení.

Vyplývá to z informací z justiční databáze. V ní je uvedeno, že pražský městský soud rozhodnutí o tom, že nebude Janoušek propuštěn na svobodu, zrušil a vrátil tento případ zpět.

Další detaily nejsou dosud známy. Janoušek však zatím zůstává ve vězení. Za mřížemi si tak odpykává 4,5letý trest za to, že při dopravní nehodě vážně zranil ženu.

Roman Janoušek si nejprve odpykal zhruba čtvrtinu z tohoto trestu. Pak, jak je známo, měl trest dlouhodobě přerušený kvůli svému zdraví.

Jenže poté se objevily vážné pochybnosti o tom, zda je lobbistův zdravotní stav skutečně tak závažný, že by si Janoušek ve vězení nemohl trest odpykat.

Janouška totiž policisté v létě 2019 zastihli při letní cyklistice v okolí Prahy a Seznam Zprávy zveřejnily také fotografie odsouzeného lobbisty a jeho přátel při sáňkování na dovolené v Alpách.

Zpět do vězení nastoupil Janoušek v červenci 2021. Došlo k tomu poté, co Krajský soud v Brně vydal příkaz, aby byl zadržen a převezen do nejbližšího vězeňského zařízení.

A policie oznámila, že po něm vyhlásila celostátní pátrání. Janoušek se ale nakonec vrátil za mříže dobrovolně. Nastoupil do pražské věznice Pankrác.

Reklama

Doporučované