Hlavní obsah

Na Prchala vytáhla kvůli dluhu exekutorka. „Už jsem zaplatil,“ řekl

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Marek Prchal na sněmu hnutí ANO.

Reklama

Podle dokumentů, které jsou v katastru nemovitostí, dlužil marketér Marek Prchal přes 47 tisíc firmě Liftago. Ta provozuje taxi a kurýrní služby.

Článek

Marek Prchal, někdejší dlouholetý spolupracovník bývalého premiéra Andreje Babiše, musel řešit problémy se soudním exekutorem.

Důvodem je, jak s odkazem na dokumenty v katastru nemovitostí uvedly Hospodářské noviny, dluh u taxi společnosti Liftago převyšující 47 tisíc korun.

Marek Prchal však Seznam Zprávám řekl, že problém již vyřešil. „Už je to uhrazeno,“ uvedl Prchal.

Seznam Zprávy do dokumentů, podle nichž soudní exekutorka Martina Havlová již před koncem ledna vydala příkaz k prodeji Prchalova bytu v pražských Holešovicích, nahlédly.

Exekutorka, která případ řeší od loňského podzimu, v nich také uvádí, že se dlužná částka kvůli odměně exekutora a dalším nákladům zvýšila na 79 tisíc korun. Podle dokumentů nesmí Prchal byt převést na nikoho jiného. Zároveň ho exekutorka informuje o tom, že pokud nezaplatí, mohl by být byt prodán v dražbě.

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Exekuční příkaz k prodeji bytu Marka Prchala.

Pracovník exekutorského úřadu Martiny Havlové na dotaz, zda byl skutečně dluh uhrazen, neodpověděl. S odůvodněním, že jsou vázáni mlčenlivostí.

Doplnil, že v případech, kdy je dlužná částka uhrazena, jsou údaje o exekuci v katastru nemovitostí během několika dnů vymazány. K tomu ale zatím nedošlo.

Marek Prchal patřil v minulosti k nejviditelnějším členům týmu, který stál za kampaněmi hnutí ANO. Podle dostupných informací měl na starosti sociální sítě.

Po vyhraných sněmovních volbách v roce 2017 dokonce šéf hnutí Andrej Babiš prohlásil „náš největší guru je Mára“. Snímek z tehdejší tiskové konference, na němž Babiš Prchala líbá na čelo, koluje v různých obměnách dodnes.

Slovenský Denník N tento týden napsal, že Prchal vyjednává o práci pro slovenskou stranu Svoboda a solidarita Richarda Sulíka.

Reklama

Doporučované