Hlavní obsah

Marek Prchal skončil u Andreje Babiše

Foto: Profimedia.cz

Marek Prchal na snímku z roku 2017 poté, co hnutí ANO vyhrálo volby.

Reklama

aktualizováno •

Marek Prchal ukončil spolupráci s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvodem podle marketéra není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi.

Článek

„Bylo to deset let, které jsou jednou za život,“ řekl Prchal serveru Info.cz. „S Andrejem Babišem jsme se rozloučili a popřáli si hodně štěstí,“ dodal. Vyjádření hnutí ANO redakce zjišťuje.

Marek Prchal patřil v minulosti k nejviditelnějším členům týmu, který stál za kampaněmi hnutí ANO. Podle dostupných informací měl na starosti sociální sítě.

Po vyhraných sněmovních volbách v roce 2017 dokonce šéf hnutí Andrej Babiš prohlásil „náš největší guru je Mára“. Snímek z tehdejší tiskové konference, na němž Babiš Prchala líbá na čelo, koluje v různých obměnách dodnes.

Oznámení o konci spolupráce přišlo týden poté, co komunikačního experta ze svých řad vyloučil spolek Art Directors Club (ADC), a to kvůli stylu vedení Babišovy prezidentské kampaně.

Ta byla kritizována kvůli tomu, že straší válkou, a to kvůli heslu „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat, ne voják“. Bývalý premiér takový výklad odmítal s tím, že on mluví o míru.

Po prohraných volbách ale připustil, že se kampaň v něčem nepovedla. „Je pravda, že náš marketér kampaň úplně nezvládl. Úplně se nepovedl ten billboard, na kterém neměl být voják, ale generál, a měl mluvit o míru. A ne o válce,“ připustil nicméně Babiš v rozhovoru pro iDnes.cz.

Agentura ČTK připomněla, že Prchal stál u zrodu webu Médiář.cz, který se zaměřuje na marketing a média.

V minulosti radil pražské primátorce Adrianě Krnáčové. Kromě toho se věnoval grafickému designu a žurnalistice.

Reklama

Doporučované