Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat učitele, který měl pohlavně zneužít studentky

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Policie navrhla obžalovat pedagoga obviněného z pohlavního zneužití studentek z biskupského gymnázia v Krupce na Teplicku, kde vyučoval. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Článek

Potvrdila to dnes policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Ondřej Langr z Okresního státního zastupitelství v Teplicích podle ČTK sdělil, že si státní zástupce musí spis ještě prostudovat. Odhaduje, že zhruba do tří týdnů by mohl žalobce rozhodnout o dalším postupu.

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých studentek škola v Krupce. Reagovala tak na podněty, které získala loni 23. března. Jeden ze zástupců školy, který si nepřál být jmenován, podstatu podnětů blíže nespecifikoval. Už dříve podle ČTK ale řekl, že učitel už ve škole nepracuje.

Obviněnému pedagogovi hrozí vězení na dva roky až deset let, protože se trestného činu měl dopustit z pozice učitele. Na případu spolupracuje také orgán sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD).

Státní zástupce by mohl o dalším postupu rozhodnout zhruba za tři týdny. Pokud bude spis v pořádku, podá obžalobu, nebo se dohodne s obviněným na vině a trestu, uvedl Langr.

„Další průběh zatím ale nechci předjímat,“ dodal.

Reklama

Doporučované