Hlavní obsah

Policie při razii na jihu Moravy zadržela devět lidí

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Mluvčí policie uvedla, že domovní prohlídky proběhly ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Detaily operace podle ní kriminalisté zveřejní později.

Článek

Policie zadržela na několika místech Moravy celkem devět lidí, a to pro podezření z hospodářské trestné činnosti. Informovala o tom Česká televize.

Mluvčí zlínské policie Simona Kyšnerová potvrdila, že policisté provedli ve Zlínském a Jihomoravském kraji domovní prohlídky. Jakých možných trestných činů se má vyšetřování týkat, ale odmítla uvést.

Stejně tak nechtěla komentovat ani zadržené. Informace podle ní budou zveřejněny později.

ČT - s odvoláním na několik nejmenovaných zdrojů - uvedla, že mezi zadrženými je i jednatel hokejového klubu Berani Zlín Robert Hamrla.

„Majitelé klubu Berani Zlín dnes v dopoledních hodinách obdrželi zprávu o probíhajícím vyšetřování Roberta Hamrly Policií České republiky,“ informoval klub na svém webu s tím, že s policií spolupracuje.

„Obvinění nemají žádnou spojitost s klubem Berani Zlín a nyní není možné s ohledem na probíhající vyšetřování situaci blíže komentovat,“ stojí v prohlášení. Hamrlovy pravomoci podle něj dočasně přebírají prokuristé.

Že případ nesouvisí s klubem, potvrdil i primátor Zlína Jiří Korec (ANO). „Netýká se to hokeje, tedy ani nás jako města,“ řekl pro iSport. Městu v klubu patří 49 procent.

Reklama

Doporučované