Hlavní obsah

Po pádu do Macochy zemřela mladá žena a dvě děti

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

K neštěstí došlo v propasti Macocha v Moravském krasu. Podle médií šlo o přibližně třicetiletou ženu, která podle svědectví do propasti skočila s dětmi ve věku dva a čtyři roky. Záchranáři jim už nemohli pomoci.

Článek

„Od 12:30 řešíme nešťastnou událost, došlo k pádu tří osob do propasti Macocha. Šlo o jednu dospělou osobu a dvě nezletilé. Na místě kriminalisté vyšetřují veškeré okolnosti tohoto neštěstí,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Na tragickou událost upozornil server Novinky, podle kterého do Macochy skočila žena s dětmi. Server iDNES.cz napsal, že se jednalo o zhruba třicetiletou ženu, která k propasti přijela s dětmi ve věku dva a čtyři roky. Po tragédii na místě zůstal opuštěný kočárek, na zemi hračky a na parkovišti auto, které později policie zapečetila.

Deník přinesl svědectví ženy, která na volně přístupném Horním můstku nad Macochou v době tragédie byla. „Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, kde prodávám. Z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho. Podle oblečení to bylo děvčátko. Vedle seděla starší, asi tříletá holčička. Později jsem od Horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik. To asi jak žena skočila. Když jsem tam doběhla já, byl na vyhlídce už jen opuštěný kočárek,“ popsala žena.

„Naše operační středisko na místo vyslalo celkem čtyři prostředky, z toho dva lékařské týmy, inspektora provozu a vrtulník. V souvislosti s touto událostí jsme už však žádné z osob nemohli pomoci,“ uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Kvůli tragické události jsou ukončeny prohlídky Punkevních jeskyní ještě před dnem propasti Macochy, zkrácena je i vodní plavba. Na místě věc vyšetřuje Policie ČR,“ sdělil mluvčí správy jeskyní Pavel Gejdoš.

Macocha je nejznámější propastí v Moravském krasu, je součástí komplexu turisty oblíbených Punkevních jeskyní. Hloubka její suché části je asi 138 metrů. V minulosti byly případy lidí, kteří do ní skočili.

Reklama

Doporučované