Hlavní obsah

Státní zástupkyně obžalovala studenta, který zavraždil učitele mačetou

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Policejní zásahová jednotka na učilišti v Michli těsně po útoku.

Reklama

aktualizováno •

Případ studenta, který koncem března zavraždil na učilišti v Praze mačetou jednoho z pedagogů, míří k soudu. Městské státní zastupitelství v Praze informovalo, že 19letý mladík byl obžalován.

Článek

„Státní zástupkyně podala v první polovině měsíce září tohoto roku k Městskému soudu v Praze obžalobu na jednu fyzickou osobu pro jednání kvalifikované jako zvlášť závažný zločin vraždy spáchaný úmyslně po předchozím uvážení,“ uvedl mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala.

„Obžalovaný se měl uvedeného trestného činu dopustit ve věku devatenácti let,“ dodal s tím, že student je stále ve vazbě.

Obžalobou se nyní podle Cimbaly bude zabývat Městský soud v Praze. „Další a bližší informace v současnou dobu k věci sdělovat nebudeme.“

Pátraly po něm stovky policistů

Útok se odehrál 31. března na středním odborném učilišti v pražské Michli. Student na pedagoga zaútočil o přestávce v jeho kabinetu ve čtvrtém patře, podle policie kvůli studijnímu neúspěchu. Muž zraněním na místě podlehl.

Po útoku byli z budovy školy evakuováni všichni studenti i pedagogové a následující den bylo zrušeno veškeré vyučování.

Po pachateli, který se dal na útěk, bylo vyhlášeno rozsáhlé pátrání, do kterého se zapojily stovky policistů i vrtulník. Dopaden byl v Dolních Břežanech, v té době nebyl pod vlivem alkoholu ani drog.

V případě odsouzení mu hrozí 12 až 20 let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované