Hlavní obsah

Znásilnění v Kunratickém lese: podezřelého nahlásila i obsluha restaurace

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ve středu vyjely do Kunratického lesa policejní hlídky na koních.

Reklama

V lese uprostřed husté městské zástavby a panelových sídlišť došlo v pondělí večer ke znásilnění. Podezřelého nahlásila policii obsluha místní restaurace. Policejní popis podle ní odpovídá jednomu ze stálých hostů.

Článek

Policisté prověřují tipy na identitu muže, který v pondělí v Kunratickém lese znásilnil sedmatřicetiletou ženu. Jeden z nich podle zjištění Seznam Zpráv přišel z místní restaurace, která leží hned u vstupu do lesa.

„Chodí sem pravidelně, asi tak jednou za tři týdny. Je charakteristický právě tím výrazným zápachem. Je velmi zvláštní, chová se podivně. Evidentně nemá ženu,“ popsal pro Seznam Zprávy personál restaurace.

Osobní údaje podezřelého muže policisté zjistili z platebního terminálu. Policejní mluvčí Richard Hrdina ale řekl, že podobných tipů prověřují desítky.

„Kriminalisté prověřují všechny poznatky, které máme. Do současné chvíle ale nemáme zadrženého žádného podezřelého, je to opravdu ve fázi prověřování,“ řekl pro Seznam Zprávy mluvčí Hrdina.

Policie v úterý zveřejnila pachatelův popis na sociální síti X. „Jedná se o muže ve věku kolem 35 let, vysokého 180-190 cm, má krátké hnědé kudrnaté vlasy, na rukou měl modré latexové rukavice a silně zapáchal,“ uvedli policisté.

V úterý po podezřelém policisté pátrali přímo v Kunratickém lese. Po poledni pátrací akci ukončili s tím, že podezřelého nenašli, ale zajistili množství dalších stop a poznatků.

Ve středu se po lese pohybovali policisté na koních. Do lesa zamířili na procházku výletníci i místní obyvatelé.

+1

„S ohledem na událost, která se v minulých dnech v Kunratickém lese odehrála, jsme na místě navýšili počet hlídek. Mimo policistů ve vozidlech na místě zajišťují bezpečnost i policisté na koních,“ popsal pro Seznam Zprávy policejní mluvčí Richard Hrdina.

Ve čtvrtek dopoledne byl les plný pravidelných návštěvníků i výletníků z odlehlejších částí hlavního města.

„Kamarádka se bála, tak to nakonec odřekla, ale my se ničeho nebojíme,“ řekla redakci seniorka, která do lesa vyrazila s manželem.

Do Kunratického lesa chodí místní obyvatelé venčit psy, běhat nebo se jen procházet. Oblíbeným cílem je Nový hrad u Kunratic, na kterém pobýval král Václav IV. a kde také na začátku husitské revoluce zemřel.

„Já se nebojím. Vím, že tady byla veliká pátrací akce, ale strach nemám,“ říká žena, která si ke zřícenině hradu přišla zaběhat.

Kunratický les zabírá 300 hektarů plochy a ze všech stran ho obklopuje městská zástavba. Na konci ledna v lese napadl několik lidí třiadvacetiletý muž. Po zadržení policií se navíc přiznal k vraždě muže, jehož tělo nalezli policisté u Kyjského rybníka.

Reklama

Doporučované