Hlavní obsah

Dva Blatného náměstci a státní tajemník onemocněli koronavirem

Foto: Repro: facebook.com/mzcr.cz

Ministr zdravotnictví se nechal proti covidu očkovat mezi prvními.

Reklama

Před několika dny prokázaly testy onemocnění covid-19 u dvou náměstků ministra zdravotnictví a také u státního tajemníka.

Článek

Tři přední představitelé Ministerstva zdravotnictví se nakazili koronavirem.

Jak zjistily Seznam Zprávy, nákaza se v posledních dnech prokázala u dvou náměstků Aleny Šteflové a Radka Policara a také státního tajemníka Stanislava Měšťana.

Náměstkyně Šteflová onemocnění covid-19 potvrdila. „V současné době jsem v karanténě,“ uvedla Šteflová.

Tři zaměstnanci ministerstva pro Seznam Zprávy uvedli, že v karanténě jsou kvůli pozitivnímu testu také Policar a Měšťan. Ani jeden z nich zatím nebral telefon a nereagoval na zaslané SMS zprávy.

Mluvčí ministerstva Barbora Peterová jen uvedla, že o zdravotním stavu zaměstnanců nemá informace. „Jedná se o čistě osobní záležitost, kterou by bylo zcela nevhodné jakkoliv komentovat, či dokonce zveřejňovat,“ doplnila Peterová.

Od koho se trojice nakazila, není jasné.

Další náměstkyně Helena Rögnerová podle svých slov v současné době v karanténě není. „Viděla jsem se s nimi, ale měla jsem respirátor. Dneska jsem měla výsledek testu a byl negativní,“ uvedla Rögnerová.

Podle informací Seznam Zpráv není v karanténě ani další náměstek Vladimír Černý.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za hnutí ANO) se proti koronaviru nechal již na konci loňského roku jako jeden z prvních Čechů očkovat. Na dotaz Seznam Zprávy, zda kvůli tomu nemusel na testy, zatím neodpověděl.

Je to přitom již druhý případ, kdy se čelní představitel ministerstva koronavirem nakazil. Loni v létě onemocněla na covid-19 hlavní hygienička Jarmila Rážová.

Pozitivní test na koronavirus měl v této době šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek nebo jeden podřízený Rážové.

Reklama

Doporučované