Hlavní obsah

Aerolinky podpoří mezigenerační dovolené. V Británii vezmou prarodiče zdarma

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Aerolinky easyJet v Británii nabízejí akci nazvanou Prarodiče mají dovolenou zdarma. Nabídka je pro rodiny, které s prarodiči nikdy nejely na dovolenou do zahraničí. Jednomu z nich umožní vyrazit na dovolenou zdarma.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Britové zaostávají za zbytkem Evropy, pokud jde o cestování více generací. Proto společnost easyJet nabízí exkluzivní slevu pro seniory. Tato nabídka umožní jednomu prarodiči vybrat si zdarma místo na jednu dovolenou,“ uvedla společnost easyJet.

Akce má řadu pravidel. Cenové zvýhodnění mohou lidé uplatnit pouze ve Velké Británii. Na jednu rezervaci má nárok pouze jeden prarodič a nabídka platí pouze při cestě do vybraných destinací, jako je Španělsko, Řecko či Itálie.

Cestovní společnost podle oficiálního vyjádření doufá, že tím povzbudí rodiny, aby se vydaly na mezigenerační dovolenou. Ty se staly podle agentury Travel Weekly trendem po pandemii. Mnoho rodin, které odložily své dovolené v období karantény, hledalo možnosti, jak se opět vrátit na své vysněné destinace.

„Zvýšení úspor během pandemie a důraz na cestovní zážitky jsou jen některé z faktorů, které přispívají k rozmachu velkých rodinných dovolených. Lidé si díky pandemii uvědomili, že cestování je cenné a nemělo by se brát jako samozřejmost,“ uvedla společnost Travel Weekly.

Průzkum deníku The Guardian, který se dotazoval 2000 dospělých Britů, ukázal, že více než polovina z nich lituje nedostatečného času stráveného s prarodiči a doufá, že je v budoucnu vezme s sebou na dovolenou. Většina respondentů by ráda trávila více času se staršími generacemi v rodině.

Reklama

Doporučované