Hlavní obsah

Finančník Fait rozjíždí prodej firem z majetku fondu Jet 1

Foto: Jet Investments

Igor Fait.

Reklama

Společnost Benvig z portfolia fondu Jet 1 finančníka Igora Faita a partnerů je na prodej. Prodej souvisí s investičním horizontem fondu, který končí v roce 2024.

Článek

Obrat 300 milionů a 122 zaměstnanců. V portfoliu nechybí výměníky, kondenzátory a systémy pro teplo, plynárenský a ropný průmysl. Na prodej je společnost Benvig Heat Transfer (dříve Bronswerk Heat) z portfolia fondu Jet 1, který patří do skupiny Jet Investment brněnského finančníka Igora Faita a jeho partnerů. Podle informací Seznam Zpráv firma zahájila proces hledání kupce s tím, že celá transakce musí být uzavřena do doby uzavření fondu – tedy roku 2024. Cena se podle expertů na fúze a akvizice bude pohybovat ve stovkách milionů korun, součástí transakce je i dceřiná firma, kterou má společnost v Nizozemsku.

„O průběhu divestic nebo akvizic média neinformujeme a ani informovat vzhledem k našim závazkům vůči partnerům nemůžeme. To děláme až v okamžiku dokončení transakce,“ říká mluvčí Jet Investment Petra Kubíčková.

Fond Jet 1 vznikl v roce 2015 a od té doby vybudoval portfolio průmyslových skupin. Podle informací na webových stránkách fondu je v něm 111 investorů a 3,3 miliardy investičního kapitálu. Od začátku byl konec investičního horizontu plánovaný do roku 2024.

Prostřednictvím fondu Jet 1 investoval Jet Investment do 15 společností. Nyní už je ve fázi divestic. V tuzemsku má aktuálně kromě Benvigu ještě Strojírny Poldi – jednu z nejstarších strojírenských společností na světě s více než 125letou historií. I ty jsou podle informací Seznam Zpráv na prodej.

Igor Fait podle časopisu Forbes patří mezi sto nejbohatších českých podnikatelů. Hodnota jeho majetku je odhadována na 3,8 miliardy.

Jet Investment v loňském roce otevřel třetí fond kvalifikovaných investorů Jet 3, ve Varšavě pobočku Jet Investment Poland a chystá také pobočku v Německu.

Reklama

Související témata:

Doporučované