Hlavní obsah

Huawei píše zaměstnancům, letos čekáme pokles tržeb o téměř 30 procent

Čínský telekomunikační gigant má problémy.

Reklama

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies, který čelí sankcím ze strany Spojených států, předpokládá, že za letošní rok vykáže téměř třicetiprocentní pokles tržeb

Článek

Předseda správní rady Huawei Kuo Pching adresoval zaměstnancům společnosti novoroční dopis, podle kterého kromě poklesu tržeb za rok 2021 rovněž očekává, že s potížemi se bude společnost potýkat také v příštím roce.

Společnost Huawei podle tohoto dokumentu odhaduje, že její letošní tržby dosáhnou 634 miliard jüanů (zhruba 2,2 bilionu Kč). To představuje pokles 28,9 procenta z loňských 891,4 miliardy jüanů, píše Reuters.

Firma se bude podle dopisu dál potýkat s velkými výzvami, jako jsou „nepředvídatelné podnikatelské prostředí, politizace technologického sektoru a rostoucí tlak na deglobalizaci“.

Kromě amerických sankcí měl na tržby společnosti Huawei negativní dopad rovněž pokles poptávky související s pandemií nemoci covid-19. „Musíme se držet své strategie a racionálním způsobem reagovat na vnější síly, které jsou mimo naši kontrolu,“ uvedl Kuo Pching.

Administrativa minulého amerického prezidenta Donalda Trumpa předloni umístila Huawei na černou obchodní listinu. Omezila tak firmě přístup k důležitým americkým technologiím, což mělo výrazný dopad na její aktivity v oblasti mobilních telefonů. Loni v listopadu společnost Huawei kvůli americkým sankcím prodala divizi levných telefonů Honor.

Spojené státy společnost Huawei obviňují z krádeže technologií a podezřívají ze špionáže pro čínskou vládu. To ale Huawei dlouhodobě popírá.

Reklama

Doporučované