Hlavní obsah

Skupina mmcité vyrábějící městský mobiliář koupila firmu Kovostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: mmcité, Seznam Zprávy

Lavičky od mmcité na Mont Blancu.

Reklama

Skupina mmcité koupila firmu Kovostal, která vyrábí sedadla a tribuny pro stadiony, sportovní a multifunkční haly, divadla nebo kina.

Článek

Globální skupina mmcité zastřešená českou mateřskou akciovou společností mmcité vyrábí venkovní lavičky, kašny, pítka nebo stojany na kola. Tento český výrobce městského mobiliáře mmcité sídlící v Uherském Hradišti koupil firmu Kovostal, která zase vyrábí sedadla a tribuny pro stadiony, sportovní a multifunkční haly, divadla nebo kina. Společnost to oznámila v dnešní tiskové zprávě, finanční podmínky transakce nezveřejnila. Kovostal se svým výrobním závodem má sídlo v uherskohradišťské místní části Jarošov.

Společnost Kovostal působí na trhu od roku 1991. Své výrobky vyváží do mnoha států, přičemž hlavními exportními destinacemi jsou Německo, Rakousko, Švédsko, Norsko, Francie, Maďarsko a Slovensko. Mezi nejznámější reference patří instalace sedadel a tribun v pražské O2 areně, na fotbalovém stadionu Sparty Praha na Letné, v Red Bull Areně v Salcburku, Allianz Areně v Mnichově, ale také třeba na olympijském stadionu v Berlíně.

„Jsme rádi, že se nám podařilo naplnit naše akviziční cíle v takto rekordním čase, a že do skupiny zařazujeme nejen nám skvěle vyhovující výrobní závod, ale i celý výrobní program Kovostalu. Sedadla a tribuny jsou pro nás komplementární produkt, který hodláme dál rozvíjet a navázat tak na bohatou historii výroby v Jarošově,“ uvedl předseda představenstva mmcité David Karásek. Bližší informace o transakci a o navazujících investičních a rozvojových plánech hodlá mmcité oznámit při nejbližší investorské prezentaci na trhu Start pražské burzy v příštím pololetí.

Před nedávnem skupina mmcité na základě průběžných výsledků upravila svůj roční výhled. Letos očekává tržby 1,161 až 1,314 miliardy korun, tedy meziroční růst až o 13,21 procenta. Snížení výhledu tržeb podle zástupců skupiny souvisí s aktuálními limity ve výrobě a s přesunutím části zakázek do prvního kvartálu příštího roku. Provozní zisk EBITDA by skupině měl vzrůst meziročně o 47 až 63 procent a dosáhnout 90 až 100 milionů korun. EBITDA je hospodářský výsledek před započtením úroků, daní a odpisů.

Výrobky mmcité lze nalézt po celém světě, například na letišti Charlese de Gaulla v Paříži, na horní stanici lanovky vedoucí na horu Mont Blanc nebo v centrálách amerických společností Google nebo Uber. Přímé obchodní zastoupení má mmcité ve více než 30 zemích.

Akcie společnosti se od letoška obchodují na trhu Start pražské burzy a na burze RM-Systém. Burzovní trh Start je určen pro rozvíjející se malé a střední české firmy, pro které je cestou, jak se dostat ke kapitálu. Těmto podnikům nabízí možnost získat kapitál přímo od investorů za zjednodušených podmínek. Celkové konsolidované tržby skupiny mmcité dosáhly loni 1,161 miliardy korun, provozní zisk EBITDA činil téměř 61,2 milionu korun.

Reklama

Doporučované