Hlavní obsah

Změny v seznamu rušených pošt. Podívejte se, jestli se týkají té vaší

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Letos by mělo zaniknout tři sta poboček České pošty. Ilustrační foto.

Reklama

Na konci března zveřejnila Česká pošta seznam tří set poboček, které plánuje zavřít. Po schůzkách zástupců měst a státního podniku se ale některé místa změnila. Seznam Zprávy připravily mapu ukazující aktuální situaci.

Článek

Pětatřicet v Praze, devatenáct v Ostravě a třináct v Brně. Česká města a obce čeká dietní kúra v podobě zavírání poboček České pošty. Z původních 3200 státní doručovatel plánuje zachovat 2900. Z krajů změnu pocítí zejména Moravskoslezský (48), již zmíněné hlavní město a Ústecký (27).

Definitivní seznam a mapa rušených pošt

Od zveřejnění úmyslu se však konkrétní dotčené lokality mění. Seznam Zprávy proto připravily interaktivní mapu, na které se můžete podívat, jestli se změny týkají i vaší pobočky.

Na mapě jsou červeně označená místa, která pošta uvedla v původním seznamu a dále se plánuje ukončení jejich činnosti. Fialovou barvou jsou označeny lokality, které podle serveru idnes.cz budou končit místo původně plánovaných v podobné lokalitě. Ty, které se rušit nebudou, na mapě kvůli zachování přehlednosti nejsou. Modrá pak zobrazuje pobočky, které podle serveru pravděpodobně škrty přežijí, i když na seznamu zatím evidované jsou.

Podle stránek České pošty by změna měla platit od 1. července. Na opakované dotazy Seznam Zpráv, týkající se případných dalších změn, mluvčí společnosti nereagoval.

Reklama

Doporučované