Hlavní obsah

Sběratelé hokejových kartiček, pozor! Možná máte klenot v hodnotě 50 tisíc korun

Sbírají se ještě hokejové karty a kdo je u nás vyrábí? Podívejte se v reportáži. Video: Adam sušovský

 

Reklama

Na přelomu století, v době, kdy reprezentace válcovala svět, sbíral hokejové kartičky v Česku každý malý kluk. Vášnivý koníček žije svým životem i dnes. V Česku se jím zabývá zhruba tisícovka lidí.

Článek

Sbírali jste jako malí hokejové kartičky? Pak doma zkuste najít svá alba, možná totiž skrývají skvosty, které můžete hezky zhodnotit. „Několik sběratelů má tady v Česku kartičky v hodnotě kolem čtyřiceti až padesáti tisíc korun za jednu kartičku,” říká v rozhovoru pro Seznam Zprávy Martin Čepelák, sběratel a majitel obchodu se sportovními kartami.

Vášnivý koníček, který v tuzemsku největšího boomu dosáhl na přelomu století v době, kdy česká reprezentace válcovala svět v Naganu a později oslnila také zlatým hattrickem na mistrovství světa, i v moderní digitální době dál žije svým životem.

Dnes se sbíráním karet v Česku zabývá zhruba tisícovka nadšenců, svou sérii karet každou sezonu vydává i Tipsport extraliga.

„Musíte mít hokej rád, jinak byste kartičky nesbíral. Dá se bavit i o nějakém spekulativním zhodnocení sbírky. Ceny kartiček jsou jako ceny akcií. Jejich hodnota může jít nahoru, může jít také dolů. Nikdo jistě neví, jak se hodnota kartiček bude odvíjet. Takže se spekuluje,” říká Čepelák.

Podívejte se na celý rozhovor se sběratelem i reportáž z místa, kde kartičky Tipsport extraligy vznikají.

Jak se dá zhodnotit sbírka hokejových kartiček a co zvedá jejich hodnotu? Na otázky odpovídá sběratel a majitel obchodu se sportovními kartami Martin Čepelák.

Reklama

Související témata:

Doporučované