Hlavní obsah

Festival seriálů přiblíží britskou scénu a nabídne také kurzy

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Brněnský festival Serial Killer příští rok přiblíží například aktuální britskou seriálovou tvorbu. Nabídne také inspirační kurzy pro televizní profesionály.

Článek

Serial Killer je festival televizních a on-line seriálů se soutěžní kategorií pro díla ze střední a východní Evropy. Zároveň jde o platformu pro setkávání tvůrců, producentů a dalších televizních profesionálů.

V září 2021 plánují pořadatelé festivalu otevřít také Televizní institut, který nabídne českým a slovenským televizím inspirační kurzy a workshopy pro jejich zaměstnance pod vedením významných osobností zahraniční produkce. V kuloárech se také hovořilo o možnosti zřídit školu zaměřenou na televizní tvorbu.

„Tématem festivalu pro příští rok je Velká Británie, odkud dorazí hosté z řad špičkových tvůrců, producentů i vysílatelů. Termín příštího ročníku je stanoven od 21. do 26. září,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Tomáš Koláčný (Piráti).

Letošní třetí ročník pořadatelé kvůli pandemii koronaviru z velké části přenesli do on-line prostředí. V kategorii televizních seriálů vyhrál ruský seriál Let. Nejlepším on-line seriálem byla česká Terapie sdílením, která vychází ze stejnojmenného projektu Ester Geislerové a Josefíny Bakošové.

V minulém roce vyhrál hlavní kategorii ruský seriál Zatemnění, který vykresluje začátek 90. let v Rusku skrze příběh sovětského veterána, který se vrací domů z války v Afghánistánu. Cenu za nejlepší internetový seriál střední a východní Evropy si loni odnesl projekt televize Mall.tv s názvem #martyisdead, který nyní získal také mezinárodní cenu Emmy.

Reklama

Související témata:

Doporučované