Hlavní obsah

Festivaly nebudou. Colours of Ostrava prosí fanoušky o podporu

Foto: Seznam Zprávy

Colours of Ostrava už vše chystají na nový termín.

Reklama

Velké hudební festivaly s více než tisíci účastníky se letos v létě kvůli koronaviru konat nebudou. Organizátoři jednoho z největších a nejoceňovanějších, festivalu Colours of Ostrava, proto žádají fanoušky o podporu.

Článek

„Dlouhou dobu jsme doufali a věřili, ale realita je tady. Letošní 19. ročník Colours of Ostrava jsme nuceni z důvodu koronavirových opatření přesunout na 14.-17. července 2021,“ uvedla ve čtvrtek večer za organizátory Zlata Holušová.

Kvůli pandemii nelze podle ní festival bezpečně pořádat. „Nezbývá než se podřídit dané situaci. Nejsme v tom sami, nikde na celém světě se nyní žádný festival nemůže konat. Svět se na chvíli zavřel a izolovaní jsme i my. Půlstoletí nikdo takovou situaci nezažil,“ dodává.

Pořadatelé podle jejích slov začali intenzivně pracovat na přesunu letošního programu na příští rok, včetně hlavních hvězd a většiny dalších účinkujících.

Holušová se současně emotivně obrací na návštěvníky. „Potřebujeme zcela vaši solidaritu. Bohužel na pandemii se nelze pojistit a naše investice do festivalu a záloh kapelám jsou obrovské,“ konstatuje.

Zakoupené vstupenky podle ní zůstávají v platnosti na přesunutý termín. „Nesmírně bych si vážila, kdybyste si je ponechali, a tím náš festival, jeho myšlenku a jeho konání s tak rozsáhlým a kvalitním čtyřdenním programem podpořili. Chápu však, že někteří z vás v této složité situaci budete potřebovat peníze a požádáte o jejich vrácení. Dejte nám nějaký čas, abychom domluvili veškerá praktická opatření, o kterých brzy přineseme přesné informace,“ žádá Holušová.

Foto: Colours of Ostrava

Unikátní atmosféru festivalu v Dolních Vítkovicích musí letos fanoušci oželet.

Osud festivalu je podle ní především v rukou fanoušků. „Pokud si vstupenku z tohoto ročníku necháte na příští léto, umožníte nám šířit jeho myšlenky tak, jak jste ho zažívali v posledních letech,“ věří.

Hudební akce jsou, jak věří, úzce spjaty s emocemi. „Jsme v euforii, když se nám podaří krásný ročník, a zklamaní, když to mezi umělcem a publikem nerezonuje. Prosíme déšť, aby byl milosrdný, a umělce, aby do svých vystoupení dali vše. Ale tohle je nekompromisní. Jsme bezmocní, je těžké se smířit s tím, když se vám rok práce a jeho vyvrcholení doslova vypaří před očima,“ neskrývá Holušová zklamání.

Reklama

Doporučované