Hlavní obsah

Finanční propast mezi ženami a muži je v golfu obrovská, říká golfistka Váňová

Rozhovor s golfistkou Šideri Váňovou.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Začátkem března se Šideri Váňová vrátila z Jihoafrické republiky, kde na svém druhém letošním turnaji Ladies European Tour neprošla cutem. Zanedlouho poté zamířila do Turecka, v květnu ji čeká turnaj v Maroku.

Článek

Nabitý program a cestování po celém světě nabízí ženský golfový okruh s názvem Ladies European Tour. I když název obsahuje slovo „evropská”, pouze o evropské destinace se nejedná. Cesty do Dubaje, Číny či Austrálie jsou nákladné a sezona ženského golfu je finančně náročná.

„V Evropě musíte být v top 10, aby se dalo golfem hezky vydělávat. LPGA je finančně mnohem zajímavější, pořád tam jsou ale propastné rozdíly mezi muži golfisty a golfistkami,” uvádí v rozhovoru pro Seznam Šideri Váňová.

Nejen o finanční, ale také o časové náročnosti hovořila česká golfová dvojka v pořadu SPORT na Televizi Seznam. Denně absolvuje až dva kondiční tréninky, posilovnu či box, pak následuje samozřejmě trénink golfu a důležitá je také regenerace těla i mysli v podobě návštěv psychologa nebo meditace.

V květnu se chystá na turnaj v Maroku. Právě tam se jí v minulém roce zadařilo a skvělým výsledkem v turnaji si zajistila vstupenku na okruh LET pro letošní ročník. Předpoklad na dobré umístění je tedy zřejmý, přitom pro Váňovou paradoxně Maroko není oblíbenou destinací.

Cílem charismatické golfistky pro letošní rok je udržet se na Ladies European Tour, dlouhodobým plánem pak účast na letní olympiádě v Tokiu za dva roky.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované