Hlavní obsah

Firmou roku v Praze je Lasvit, živnostníkem umělecký kovář

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Titul Firma roku 2020 získala v Praze společnost Lasvit, která vyrábí mimo jiné světelné instalace na zakázku. Mezi živnostníky uspěl umělecký kovář a zámečník Jan Beran.

Článek

ČTK to dnes oznámili pořadatelé soutěže. Jejím vyhlašovatelem jsou Hospodářské noviny z vydavatelství Economia. Vítězové regionálních kol postupují do celostátního finále, které se má uskutečnit 10. prosince na pražském Žofíně.

Lasvit vedle světelných instalací vyrábí také kolekce svítidel, nápojového a dekorativního skla. Hotely, soukromé rezidence a další komerční i nekomerční prostory po celém světě zdobí už více než 2000 světelných instalací z Lasvitu. Firma má přes 400 zaměstnanců. Spolupracuje také se Střední sklářskou školou a Technickou univerzitou v Liberci.

Hostivařské Středisko uměleckého kovářství Jana Berana používá tradiční postupy ručního zpracování železa v ohni. Vznikají tak třeba kované mříže, vrata, lampy, krbové vybavení nebo zahradní nábytek. Zámečnické středisko naopak využívá moderní metody. Vyrábí se v něm vrata, ploty, výkladní skříně, schodiště, zábradlí, regály a další ocelové konstrukce. Beran dodával své výrobky například pro hrad Frýdlant v Čechách, zámek Troja nebo do rezidence velvyslance Thajského království.

V kategorii Odpovědná firma roku 2020 zvítězila společnost UroKlinikum, což je soukromá urologická ambulance. Porota ocenila řadu nadstandardních firemních benefitů a také to, že nové pracoviště firma vybudovala s ohledem na minimalizaci uhlíkové stopy a kladla důraz na snižování energetické náročnosti.

Letos se koná 15. ročník podnikatelské soutěže Firma roku. Odborná porota vybrala regionální vítěze ze 398 firem a živnostníků z nejrůznějších oborů.

Reklama

Doporučované