Hlavní obsah

Foldyna: Mám se omlouvat lidem, kteří špiní prezidenta? To si Hamáček dělá legraci

Rozhovor s místopředsedou ČSSD Jaroslavem Foldynou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se v emotivním videu zveřejněném na webu odmítl omluvit za incident na akci Nočních vlků.

Článek

Vztahy mezi dvěma politiky z nejužšího vedení sociální demokracie jitří pondělní incident při akci ruského motorkářského klubu Noční vlci v Praze.

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se tam v ostré slovní výměně dostal do konfliktu s lidmi, kteří proti akci ruských motorkářů protestovali, a do jednoho z nich, aktivisty Martina Uhlíře, strkal. Předseda strany Jan Hamáček pak Foldynu vyzval, aby se za své jednání omluvil.

„Tohle prostě Jaroslav Foldyna přehnal, jako místopředseda strany se musí kontrolovat a měl by se za své chování omluvit,” reagoval na to na Facebooku předseda ČSSD Hamáček.

Foldyna to však odmítl a v emotivním videu, které umístil na svém profilu na Facebooku a také na kanálu YouTube, to vysvětluje.

„Já jsem ten špatný, že jsem se postavil na stranu tradice a historie,” říká mimo jiné. „Za co bych se já měl omlouvat? Za to, že jsem vlastenec?” prohlásil.

Jeho celý příspěvek uvidíte v tomto videu:

Emotivní projev Jaroslava Foldyny na sociální síti.Video: Seznam Zprávy

Šéf ČSSD Jan Hamáček uvedl, že incident bude přímo s Foldynou řešit v pátek na jednání předsednictva strany.

Reklama

Doporučované