Hlavní obsah

Foodparade 2019: netradiční kuře na paprice, ústřice, slávky, grilování a mistři v oboru

Poslední prázdninový víkend byl ve znamení vynikajícího jídla a relaxu.Video: David Beránek

 

Reklama

O posledním prázdninovém víkendu si v zahradách Trojského zámku v Praze přišli na své milovníci dobrého jídla. Proběhl zde 9. ročník food festivalu Foodparade 2019. Lidé ochutnávali menu skvělých restaurací, bavili se během workshopů, cooking show a také se učili grilovat. Festival je i „dog friendly“, čtyřnozí mazlíčci tak byli také vítáni.

Článek

„Letos jsme měli přes 65 stánků a z toho 20 restaurací. Od ostatních food festivalů se lišíme tím, že jsme jediný festival, kde pokrmy dostáváte na porcelánu, ve skle a máte klasické příbory. Nestane se vám například to, že se vám zlomí plastová vidlička. Máme tu několik piknikových zón, kde si lidé mohou půjčit deku nebo si přinést svou,“ prozradil Daniel Rážek, jeden z organizátorů festivalu.

O šéfkuchaře nebyla nouze. Lidé ochutnávali pokrmy například od Ondřeje Slaniny, Jana Horkého, kapitána Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, nebo výherkyně kuchařské show MasterChef Kristíny Nemčkové. Ačkoliv je tato sedmnáctiletá kuchařka milovnicí českého a slovenského jídla, návštěvníkům připravila během své kuchařské prezentace slávky. „Byla jsem nedávno v Holandsku a měla jsem možnost vidět celý proces příprav slávek. Od výlov po čištění, nechala jsem se zkrátka inspirovat,“ dodala talentovaná kuchařka.

A co dalšího bylo možné ochutnat? Podívejte se na následující video, které je součástí pořadu Ráno na Seznamu, který se vysílá každý všední den od 7 do 9 hodin.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované