Hlavní obsah

Fotbalista Řepka znovu před soudem. Za milion prodal auto, které mu nepatřilo

Tomáši Řepkovi hrozí v novém procesu až osm let vězení.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka je v roli obžalovaného znovu před soudem.

Článek

Několik týdnů poté, co byl nepravomocně odsouzen do vězení za to, že podával jménem své bývalé partnerky falešné erotické inzeráty, začal ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 6 řešit další případ.

Řepka je v něm obžalován, že za milion korun prodal své dlouholeté známé ze severu Moravy bílý Mercedes Benz GL, který však nebyl jeho.

Řepka k soudu nepřišel, z jednání se omluvil.

Řepkovi jeho luxusní vůz nejprve zabavili exekutoři, od nichž ho vykoupila firma, která ho vzápětí bývalému reprezentantovi pronajala.

Když však chtěla vůz zpět, zjistila, že někdejší fotbalista už ho nemá. Poté ho vypátrala na severní Moravě, kde ho objevila v jednom z tamních autoservisů.

Jako první soud vyslechl ženu, která od Řepky auto koupila. Soudu potvrdila, že jí fotbalista slíbil, že na ni auto převede.

Před soudem také řekla, že jí Řepka radil, jak postupovat, když firma auto vypátrala a začala ho shánět. Žena uvedla, že jí fotbalista řekl, ať tvrdí, že už mu vůz vrátila.

Auto pak ženě zabavila policie. Ve chvíli, kdy vezla syna na kroužek, jí zastavily tři policejní vozy.

U soudu vypovídal také zástupce firmy, které auto patřilo. Řepka podle jeho výpovědi platil pronájem auta pozdě a pak přestal platit úplně. Přestal také s firmou komunikovat.

Soud nyní odročil jednání na prosinec. Jednak chce vyslechnout další svědky a také chce počkat, jak dopadne odvolací řízení v kauze, v níž byl Řepka odsouzen do vězení kvůli inzerátu.

Soud by pak totiž – v případě, že uzná Řepku vinným – ukládal souhrnný trest, do něhož by zahrnul i trest, který padne v kauze inzerátu.

Reklama

Související témata:

Doporučované