Hlavní obsah

Fotbalová legenda naposledy na špici nejlépe placených českých sportovců. Kolik vydělává?

Na špici nejlépe placených českých sportovců se ocitl naposledy. Kdo další je v žebříčku za fotbalovou legendou?Video: Jan Marek, Forbes, Profimedia.cz, ČTK

 

Reklama

Velká osobnost tuzemského fotbalu – Petr Čech – opět a už naposledy vyhrál žebříček nejlépe placených sportovců v Česku. Za brankářem stojí hokejoví útočníci Philadelphie a Bostonu. Do exkluzivního výběru se dostala i žena.

Článek

Magazín Forbes vydal žebříček TOP 25 sportovců, ve kterém v hrubých částkách sečetl příjmy z klubů a od sponzorů mezi loňským červencem a letošním červnem. Období tak vesměs kopíruje fotbalovou nebo hokejovou sezonu.

Do čela by se měl dostat basketbalista

Gólman fotbalového Arsenalu Petr Čech obhájil první místo s 218 miliony korun. Příští rok by ho nicméně v čele žebříčku nejlépe placených českých sportovců měl díky nové smlouvě vystřídat basketbalista Tomáš Satoranský.

Celkově nejvíce z 25 stupínků obsadili hokejisté, a to sice dvanáct. V první trojici se hned za Čechem stejně jako loni umístili Jakub Voráček z Philadelphia Flyers, kterému osmiletá smlouva s klubem garantuje 66 milionů dolarů, a David Pastrňák z Boston Bruins, který se tam dal loni na šestiletou cestu za 40 milionů dolarů.

Tenistka v první desítce

Za dalšími hokejisty Davidem Krejčím také z Bostonu a Ondřejem Palátem z Tampy následuje v první desítce jako jediná žena také tenistka Karolína Plíšková, ta si podle žebříčku Forbes vydělala 136 milionů korun.

Změny v žebříčku

Narozdíl od předešlého roku svůj stupínek opustil s koncem v NHL útočník Tomáš Plekanec, který byl předtím osmý. Do výsledných 25 sportovců se pak kvůli nižšímu příjmu loni v Carolině nedostal desátý brankář Petr Mrázek. V první desítce ho jako nováček nahradil na devátém místo pokerový hráč Martin Kabrhel. Ten si jen na říjnovém turnaji v Rozvadově vydělal 67,8 milionu korun.

Z dalších nových jmen se do pětadvacítky dostal také hokejový obránce Michal Kempný, fotbalový brankář Tomáš Vaclík nebo tenistka Markéta Vondroušová. Kompletní žebříček je dostupný na stránkách českého Forbesu.

Reklama

Doporučované