Hlavní obsah

Fotbalový sudí Královec si za chyby v derby odpočine tři kola. Víme, o kolik peněz přišli chybující rozhodčí

Rozhodčí Královec.Video: Luděk Mádl, Profimedia.cz

 

Reklama

Královcovy chyby v utkání Sparty a Slavie sice opravilo video, přesto sudí přijde o další zápasy, a tím pádem i o peníze.

Článek

Pískat fotbalové derby mezi Spartou a Slavií je pro rozhodčí za odměnu a zároveň tak trochu i za trest. Ve vypjaté atmosféře utkání se rodí chyby a sudí za ně posléze pykají.

V sobotním duelu Sparta-Slavia (3:3) přehmaty sudího Pavla Královce pomohlo napravit video. Po jeho prostudování nejprve zrušil penaltu původně nařízenou proti Slavii a v závěru utkání pak přiznal slávistům původně neodpískanou penaltu. Komise rozhodčích však jeho primární chyby nemohla nechat bez reakce.

„Pavel si teď pár zápasů odpočine,“ podotkl místopředseda komise Pavel Mlsna. Konkrétní nebyl a opakovaně zdůraznil, že podstatné pro něj je, že chyby byly opraveny. A zápas tak byl nakonec odřízen v duchu fair play.

Několik neoficiálních zdrojů se ovšem shodlo, že kvůli chybám v derby budou Královcovi omezeny delegace v příštích třech ligových kolech.

Dopadl ještě velmi dobře ve srovnání s rozhodčím Janem Jílkem, který na podzim v derby mimo jiné neuznal regulérní gól domácího týmu. A neobjevoval se pak v nominacích k lize po celých 7 kol.

Za odřízení jednoho ligového duelu inkasuje hlavní sudí 25 000 korun. Královec tedy přijde o 75 000 korun, Jílkovi na podzim utekl hypotetický příjem 175 000 korun.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované