Hlavní obsah

Francouzský student postřelil ředitele školy a několik spolužáků

Student začal ve škole střílet. Při incidentu se zranilo celkem osm lidí včetně ředitele.

 

Reklama

Student se nejspíš chtěl pomstít řediteli střední školy. Dlouhodobé neshody řešil mladý Francouz s pistolí a granáty v rukou.

Článek

Střelba a následná panika v budově střední školy ve mestě Grasse na jihu Francie si vyžádala osm zraněných. Policie zadržela sedmnáctiletého mladíka. Jeho hlavním terčem byl pravděpodobně ředitel školy, se kterým měl mít spory. Místní nemocnice potvrdila, že ředitel je jedním z těch, které museli tamní lékaři ošetřit kvůli střelnému zranění.

Na místě zasahovalo protiteroristické komando a škola byla evakuována.

Zadržený je studentem školy, ve které zaútočil. Podle francouzské ministryně školství Najat Vallaud-Belkacemové měl útočník zálibu ve zbraních. Místní prokuratura pak doplnila, že se svými spolužáky neměl dobré vztahy.

Při zadržení našla policie u útočníka další dvě pistole a dva granáty. Není jasné, kde takové množství zbraní získal. První výsledky vyšetřování nenasvěčují tomu, že by se jednalo o teroristický čin. Některé zdroje uvádějí, že chlapec měl psychické potíže. Televize BFM pak na svém serveru píše, že útočník sledoval videa s násilným obsahem.

Francouzská vláda vyslala varování před teroristickým útokem prostřednictvím speciální mobilní aplikace, kterou se v podobných případech rozhodla využívat. Doporučila skrze ni lidem v okolí, aby nevycházeli ze svých domů.

Policie se původně obávala, že pachatelé incidentu byli nejméně dva, což se nakonec nepotvrdilo.

Reklama

Související témata:

Doporučované