Hlavní obsah

Glosa Báry Nesvadbové: Co se vlastně skrývá pod pojmem krize mužství?

Záhady Josefa Klímy: Bára Nesvadbová glosuje, co se vlastně skrývá pod pojmem krize mužství.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Známá spisovatelka ve své glose hledá odpověď na otázku, zda je pravý muž ohroženým druhem. Jenže – kdo nás zachrání, až přijde válka?

Článek

„Konečně jsem dočetla nového Houellebecqa, Serotonin, který každý vychvaloval. Je tedy nejen o antidepresivech, ale i o krizi mužství. A kdo jiný by to mohl lépe popsat, než tento skvělý francouzský intelektuál, který všechno má?“ ptá se úvodem spisovatelka Bára Nesvadbová.

Když se rozhlédne po ulicích, není už podle ní příliš vidět klasický macho, co píská na holky. Naopak, co prý pozoruje po evropských městech, jsou takoví lehce anorektičtí pětatřicátníci, kteří s uštvaným neurotickým výrazem mají miminko na břiše a druhé dítě v kočárku a někam hrozně moc pospíchají. Možná musí nakoupit, doma vyžehlit, protože žena se vrátí z práce.

„Já jim hrozně fandím, myslím si, že rovnoprávnost je úžasná. Jsem feministka. Jen si tak říkám, když tu společnost pozoruju… Kdo nás zachrání, až přijde válka?“ pokračuje Nesvadbová.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu. Glosa je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované