Hlavní obsah

Glosa: Král Andrej je nahý. Zůstane králem i po koronaviru?

Glosa Alexandra Mitrofanova: Král Andrej je nahý. Zůstane králem i po koronaviru?Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Novinář se ve své glose zamýšlí, jak nám koronavirus ukázal, že premiér nezvládá řídit zemi v krizové situaci.

Článek

Koronavirus je hnus, kdo by o tom pochyboval. Ale má také něco užitečného? Já bych věděl hned o dvou případech. Za prvé – koronavirus lidi přiměl k tomu, že si najednou vybavili, že dokážou být nejenom sobečtí, ale dokážou si i pomáhat. A pomáhají si a pomáhají všem.

Pomáhají i lékařům a sestrám, kteří nemají, a to nemají kvůli vládě, dostatek zdravotnického materiálu, především roušek a respirátorů. A to je ten druhý bod. I když to zní negativně, tak koronavirus nám ukázal, jak naivní, ne-li hloupí byli lidé, kteří uvěřili, že pod Andrejem Babišem bude líp. Není líp. Přišla krize, vidíme tady člověka, který pobíhá ve funkci premiéra, něco vykřikuje, je zmatený a nakonec úplně zhasne. A v Ústředním krizovém štábu to převezmou odborníci.

Takže – jednoho dne ten hnus samozřejmě vyženeme. Mám na mysli samozřejmě koronavirus. Ale neměli bychom zapomínat, že právě on nám ukázal, že král Andrej je nahý. Jenže - král Andrej zůstane. A lidé? Za prvé, neradi přiznávají, že byli naivní až hloupí, a za druhé, rádi zapomínají.

Celou glosu si můžete pustit v úvodním videu.

Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který v premiéře vysílá Televize Seznam každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované