Hlavní obsah

Glosa: Liga mistrů epidemiologů

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Fanoušci na zápase ve francouzském Nimes, srpen 2020.

Reklama

Článek

Rčení „fotbal nemá logiku“ získává za pandemie covidu-19 nový význam. O vítězích a poražených rozhodují u zeleného či jiného stolu hygienici. Jak to skončí?

Je sychravý listopadový den. Oči českých fotbalových fanoušků hypnotizují televizní obrazovky, kde se všechno schyluje k prvnímu letošnímu derby pražských „S“. Nejsme ovšem na Letné, ale na předem utajovaném odběrovém místě, kde se klání podle nových pravidel rozhodne.

Kdo si asi vytáhne krátkou stěrovou špachtli? Slávisté s výjimkou prvního ligového střetnutí v Českých Budějovicích nesehráli jediný soutěžní zápas a zůstávají v izolaci ve svých hotelových pokojích v tribuně domácího stadionu. Už dlouho si ani nezatrénovali a je vidět, že i kdysi šlachovitému gólmanu Kolářovi táhne vzhledem k nulovému pohybu na metrák.

Tým se ale na menší počet nakažených dostal do základní skupiny Ligy mistrů, čímž splnil předsezonní cíl Jaroslava Tvrdíka a spol. Do miliardářské soutěže málem proniklo i mužstvo faerského Klaksvíku, jehož páteř dnes tvoří bývalí hráči různých evropských klubů internovaní v hlavním evropském karanténním táboře pro infikovaná pohárová mužstva, který stranou civilizace na Faerských ostrovech nechala zřídit UEFA.

Dvě minuty

Pravidelné autorské glosy osobností Seznam Zpráv.

Názory, postřehy, komentáře. Ve dvou minutách, v textu a zvuku, každý všední den.

Archiv všech glos najdete tady, podcasty a další audio Seznam Zpráv tady.

Podle posledních informací pohrozili internovaní fotbalisté Barcelony a Dortmundu protestní hladovkou, pokud z jídelního lístku nezmizí aspoň na jeden den v týdnu makrela.

Kvůli záplavě pozitivně testovaných hráčů a členů realizačních týmů uvázly na dlouhé týdny mimo svůj domov nejen kluby, ale taky národní reprezentace. Národní ligy mezitím stojí. Výsledky se buď losují nebo se používá evropské pravidlo o menším počtu nakažených na hřišti soupeře.

Přestupový trh se zhroutil, za vzor ostatním se dávají mužstva, která mají pod smlouvou co nejmenší počet hráčů.

Reklama

Doporučované