Hlavní obsah

Glosa: V Česku jako u blbých na dvorečku

Glosa Alexandra Mitrofanova: V Česku jako u blbých na dvorečku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov se ve své glose zamýšlí nad fungováním státní správy nejen pod taktovkou ministryně Schillerové.

Článek

Můj dobrý známý je vdovec. A jelikož to není člověk v pokročilém věku, jeho tři děti ještě nejsou dospělé. Kdyby mu řekl nějaký ministr financí, že je samoživitel a je sám schválně, aby dosáhl na státní dávky, tak se obávám, že by tomu ministrovi zmaloval ciferník. Jenže ministryně financí to řekla. Sice ne přímo jemu, ale obecně všem samoživitelům a samoživitelkám. A tak se ten můj známý naštval a aspoň jí napsal pěkně ostrý dopis a nebyl sám.

Spousta lidí se cítila dotčena. Dobře, dejme tomu, že paní ministryně Schillerová je morálně tupá, ale třeba je to odbornice na slovo vzatá. Ale kdepak. Chtějí zrušit superhrubou mzdu a paní ministryně prostě řekne, že neví, kde vezme peníze na zacelení díry ve státním rozpočtu.

A když koukáte na investigativní reportáže na Seznam Zprávách, tak se můžete přesvědčit, že některé finanční správy existenčně ničí nevinné lidi a vrchní velení nad těmito úřady má kdo? Paní ministryně Schillerová. Ale co, je to členka vlády, kde premiér nemusí do karantény, jako jediný, po styku s osobou nakaženou covidem-19. Proč?

Protože měl údajně respirátor. Pak ho vidíme v televizi skoro hodinu, ten respirátor má, ale má ho tak strašně divně nasazený… Co na to říct? Je to jako u blbých na dvorečku.

Reklama

Doporučované