Hlavní obsah

Had, Nesmrtelný, Junior. Ve vězení zemřel boss newyorské Cosa Nostry. Na 139 let ho poslal Trumpův právník

Persico si odpykal 33 let ze 139letého trestu.Video: Šimon Felenda, Shutterstock.com

 

Reklama

Carmine Persico, známý především jako Had, byl bossem mafiánské rodiny Colombo, jedné z původních organizací Cosy Nostry v New Yorku.

Článek

Ve věku 85 let zemřel v americké věznici Carmine Persico, který stál v čele jedné z původních pěti rodin sicilské mafie Cosy Nostry v New Yorku. Persico si za mřížemi odpykal 33 let ze 139letého trestu, napsal dnes portál BBC. Předpokládá se, že měl podíl na více než dvaceti vraždách, z nichž některé sám spáchal.

Persico se narodil v Brooklynu a již jako dospívající chlapec se dostal do čela jednoho z pouličních gangů. Na začátku 50. let se připojil k mafiánské rodině Profaci, která se později přejmenovala na Colombo.

Persico, který byl znám pod přezdívkami Had, Nesmrtelný či Junior, se do vedení rodiny dostal v roce 1972 a v roce 1986 byl odsouzen na doživotí. Nadále ale klan vedl, protože plánoval, že ho nahradí jeho syn Alphonse, který ale později skončil také na doživotí ve vězení.

Ve vězení se Persico přátelil s kdysi respektovaným finančníkem a jedním z nejbohatších mužů na newyorském Wall Streetu Bernardem Madoffem, který zpronevěřil několik desítek miliard dolarů. Zajímavostí také je, že proces proti Persicovi vedl žalobce Rudy Giuliani, pozdější starosta New Yorku a nyní právník amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Reklama

Doporučované