Hlavní obsah

Hanákův titul z Oxfordu, daně proti vůli boží a nástupce filmových týdeníků

Den očima Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události 18. července vybrala Markéta Bidrmanová.

Článek

Vzdělání nad zlato. Heslo, které razí prezident Svazu průmyslu Jaroslav Hanák

Nejdřív dětem, které stávkují za klima, místo aby chodily do školy, vzkázal, že by potřebovaly přes držku. A teď – asi aby dodal svým slovům o vzdělání váhu – vystavil na Facebook tuhle fotku. Pan Hanák se na ní v taláru chlubí profesurou z Oxfordu. Titul je ale problematický.

Jedna australská rodina odmítala platit daně s tím, že to je proti „vůli boží”

Napsal to britský The Guardian. Majitelé včelí farmy Beerpootovi se hájili, že vše co mají, patří bohu. A když nic nevlastní, nemůžou z toho platit daně. Tasmánský nejvyšší soud prošel starý zákon, nový zákon i žalmy… ale o tom, že Bůh nechce, abychom platili daně, nikde ani čárka. Rodina zaplatí dohromady 2,3 milionu dolarů. Tomu říkám boží trest.

Francie zavede od roku 2020 daň na všechny mezinárodní lety

Jasně, Francouzi jsou extrémně hrdí na to, že jsou Francouzi. Jako jediní vyřvávají v zahraničí na ulicích hrdě svoji hymnu. Kdo zpochybní, že je jejich kuchyně nejlepší na světě, je synem smrti. A dotují domácí kulturní produkci, nehledě na kvalitu, jako vzteklí. Ale aby kvůli tomu nechtěli své občany pouštět do zahraničí, to už mi přijde trochu moc.

Z mužů udělá ženy. Z mladých staré. Z obyčejných hvězdy

Mobilní aplikace Faceapp je hit. Teď by ji mohla prověřovat americká FBI. Fotografie se z iPhonu totiž odesílá přímo na ruské servery. A ztrácíte nad nimi kontrolu. Co když si aplikace shromažďuje obličeje lidí z celého světa, přiřazuje k nim jména a tvoří si rozsáhlou databázi? Ještě pořád je to taková legrace?

Filmové týdeníky se můžou jít zahrabat

Kancelář Pražského hradu navázala na starou dobrou tradici propagačních videí.

Reklama

Doporučované