Hlavní obsah

Hlásal, že je Země placatá, dokázat to chtěl z vesmíru. Při startu rakety zemřel

Foto: Twitter.com/Angel_City_Buzz

Hughes měl start své rakety uvést v nové sérii televize Science Channel nazvané „Domácí astronauti“-

Reklama

Americký zastánce teze o placaté zeměkouli Mike Hughes zemřel během pokusu o start podomácku vyrobené parní rakety v kalifornské poušti.

Článek

Michael Hughes, přezdívaný „šílený Mike“, podle CNN havaroval v parou poháněné raketě krátce po vzletu poblíž kalifornského města Barstow. Byl známý svým přesvědčením, že Země je plochá. Doufal, že svou teorii letem do vesmíru prokáže.

„Naše myšlenky a modlitby směřují v této těžké době za rodinou a přáteli Mika Hughese. Takový start byl vždycky jeho sen a Science Channel byla u toho, aby jeho cestu zaznamenala,“ uvedl list Science Channel v prohlášení.

Do mezinárodního povědomí se podle BBC Hughes dostal v loňském roce, kdy oznámil, že svou teorii prokáže prakticky. V březnu zvládl v podomácku vyrobené parní raketě vystoupat do výšky 570 metrů, než otevřel padák a tvrdě dopadl na zem. Z incidentu, kdy se raketa rozlomila na dvě části, si odnesl jen pohmožděniny.

Hughes se objevil v hudebním videoklipu One Less Thing (Before I Die) kapely Death Valley Girls. Videoklip obsahuje záběry právě ze startu rakety v Apple Valley.

Podle časopisu Forbes se Hughes naposledy pokusil o let do vesmíru, resp. výšky 1525 metrů, v srpnu 2019. Start tehdy ale znemožnily technické potíže. V roce 2002 se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů pro nejdelší skok v limuzíně, kdy za volantem skočil přes úctyhodných 31 metrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované