Hlavní obsah

Šílený závod: Manželku si přehodili přes rameno a běželi s ní jak s pytlem brambor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

V americkém Maine se uskutečnil velmi netradiční závod párů. Podívejte se, jaké překážky dvojice překonávalyVideo: AP

 

Reklama

Desítky párů se v americkém městě Maine zúčastnily mistrovství. Do cíle musely dvojice překonat bahnitou vodu, bláto a řadu dalších překážek.

Článek

Závod s názvem „Severoamerický šampionát v nošení manželek” je opravdu nevídanou událostí. Muži nesoucí manželky hlavou dolů na svých zádech musí absolvovat trasu, během níž překonávají překážky ve formě popadaných klád či vodních příkopů. Manželky to přitom nemají jednoduché, i když se jen nesou. Údery hlavou o kládu, krkolomné pády nebo potopená hlava pod špinavou vodou totiž nejsou výjimkou.

Počátek mistrovství sahá až do roku 1999, kdy se závod uskutečnil poprvé. Původně vychází z finské legendy o loupežníkovi Ronkainenovi, jehož banda drancovala vesnice a unášela ženy. V současnosti převládají ženy na zádech mužů. Každý, i nesezdaný, pár, si však může zvolit, který z dvojice poběží a který bude „viset".

Letošní ročník vyhrál pár z Lexingtonu ve Virginii - Jake and Kirsten Barneyovi. Výhra činí pětinásobek manželčiny váhy, tedy 630 dolarů (téměř čtrnáct tisíc korun) a dvanáct bas piva.

Reklama

Doporučované