Hlavní obsah

Hlavní hygienička zůstává po kolapsu v nemocnici na pozorování

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

Reklama

Sanitka odvezla v úterý hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou z jednání vlády do Všeobecné fakultní nemocnice. Tam zůstává v současné době na pozorování.

Článek

Zdravotní stav hlavní hygieničky Pavly Svrčinové, která v úterý zkolabovala a musela ji odvézt sanitka, se stabilizoval.

Kolaps ji postihl během jednání vlády, které bylo vedeno prostřednictvím videokonference a Pavla Svrčinová se ho účastnila z kanceláře na Ministerstvu zdravotnictví.

Hlavní hygienička byla převezena do nedaleké pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Během transportu byla při vědomí, přestože ji postihly poměrně vážné komplikace.

Podle informací Seznam Zpráv se nyní cítí dobře. Lékaři z Všeobecné fakultní nemocnice ještě zjišťují příčinu kolapsu. V nemocnici v současné době zůstává na pozorování a během dneška ze zdravotnického zařízení ještě propuštěna nebude.

Nemocnice se k jejímu stavu oficiálně vyjadřovat nechce.

„Informace, zda u nás je někdo hospitalizovaný, či ne, a v jakém je stavu, nepodáváme,“ uvedla mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice Marie Heřmánková.

A Jan Blatný, který byl ve středu odvolán z pozice ministra zdravotnictví, jen potvrdil informaci, že je Pavla Svrčinová hospitalizována.

„Není pravda, že by její stav souvisel s tím, jak probíhalo jednání vlády,“ doplnil Blatný při tiskové konferenci, během níž potvrdil, že byl dnes z pozice ministra odvolán.

Reklama

Doporučované