Hlavní obsah

Hokejové drama rozhodly nájezdy. Česko - Švýcarsko 5:4 sn.

Reklama

Čeští hokejisté ve třetím zápase na MS v Dánsku porazili Švýcarsko 5:4 po samostatných nájezdech.

Článek

České hokejisty po výhře v prodloužení 3:2 nad Slovenskem a prohře se Švédy čekal důležitý zápas se Švýcarskem. Byla to pořádná přestřelka a drama do posledních vteřin.

První třetina skončila remízou 1:1, kdy na první gól Švýcarů odpověděl v sedmnácté minutě Kubalík. Druhá třetina přinesla hned šest branek. Dlouhou dobu to vypadalo, že utkání neskončí pro české hokejisty dobře. V polovině zápasu česká reprezentace totiž prohrávala už 1:3. Navíc na rychlé snížení Moravčíka na 2:3  odpověděl Švýcar Niederreiter.

Hra české reprezentace se však s přibývajícím časem uklidňovala. Za nepříznivého stavu 2:4 tečoval puk do švýcarské branky Dmitrij Jaškin. Následně vyrovnal Michal Řepík. Třetí třetina ani prodloužení branku nepřinesly.

A tak přišly na řadu samostatné nájezdy, které v páté sérii rozhodl opět MIchal Řepík. Český tým navíc podržel skvělý výkon Pavla Francouze, který nepustil ani jeden švýcarský nájezd. Češi si tak připisují dva body do tabulky skupiny A. Ve čtvrtek se reprezentace utká od 20:15 s týmem Ruska.

Reklama

Doporučované