Hlavní obsah

Další hvězdné posily z NHL? Češi se možná dočkají Krejčího s Pastrňákem, Hertl nepřijede

Foto: Profimedia.cz, Profimedia.cz

David Krejčí a David Pastrňák v dresu Boston Bruins.

Reklama

Hvězdné duo Davidů z Bostonu chce pomoct českému týmu na letošním mistrovství světa. Jestli se tak doopravdy stane, rozhodne výstupní zdravotní prohlídka.

Článek

Hlavní tahouni bostonských „medvědů“ David Krejčí a David Pastrňák si chtějí prodloužit sezonu. Žádané posily pro český „nároďák“ jsou volné po vypadnutí Bostonu z play-off. Povedenou sezonu za mořem prožil zejména David Pastrňák, ten si dokázal během 82 zápasů v základní části připsat hned 80 bodů.

Bruins včera podlehli Tampě Bay Lightning, a definitivně tak vypadli z bojů o Stanleyův pohár. Celou sérii bedlivě sledoval i realizační tým českého národního týmu. „Čekali jsme do konce série. Mluvil jsem dnes s generálním manažerem Bostonu Donem Sweeneym a ve středu budou mít výstupní prohlídky. Kluci mají zájem reprezentovat, a pokud projdou, což doufáme, že ano, tak by se připojili k národnímu týmu,“ řekl novinářům generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

Na rozdíl od Krejčího s Pastrňákem se k výběru Josefa Jandače určitě nepřipojí Tomáš Hertl. Rodák z Prahy a účastník již tří mistrovství světa do Dánska nepřijede. Hlavní důvod jeho omluvenky je smlouva. „Tomáš nemá smlouvu. Na rovinu už před play-off mi naznačil, že i kdyby třeba vypadli dřív, tak letos reprezentovat nebude. Plně to respektuji,” komentoval situaci ohledně českého žraloka Fischer.

Reklama

Související témata:

Doporučované