Hlavní obsah

Mynář i jeho mocný doprovod se vrátili z Číny. Koronavirus nemají, tvrdí Hrad

Foto: Profimedia.cz

Kancléř Vratislav Mynář odcestoval do Číny.

Reklama

aktualizováno •

Do Číny, ve které propukla epidemie koronaviru, odcestoval vedle kancléře Vratislava Mynáře i poradce prezidenta a šéf fotbalové Slavie.

Článek

Kancléře Vratislava Mynáře na cestě do Číny doprovázeli také poradce prezidenta Martin Nejedlý a také šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík.

Pro Seznam Zprávy tuto informaci potvrdily zdroje z Hradu a také Ministerstva zahraničí.

Nejedlý na dotaz Seznam Zpráv, zda v Číně je i s Mynářem a Tvrdíkem, odpověděl: „Já nebudu komentovat žádné věci, promiňte.“

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček pak v pátek odpoledne uvedl, že „nemá tušení“, jestli v Číně jsou Mynář s Nejedlým a Tvrdíkem. Později večer tuto informaci ale potvrdil.

Na svůj Twitter napsal, že Mynář, Nejedlý i Tvrdík po návratu z Číny absolvovali testy na koronavirus v pražské Ústřední vojenské nemocnici. „Testy jsou negativní,“ doplnil Ovčáček.

Už odpoledne na dotaz Seznam Zprávy, zda Mynář bude podle doporučení českých úřadů po návratu z Číny ve čtrnáctidenní karantáně, pak jen mluvčí Hradu uvedl, že „netřeba mít starosti, vše je zajištěno úměrně situaci“.

Podrobnosti cesty trojice Mynář, Nejedlý a Tvrdík zůstávají neznámé. Neví se třeba ani to, jak spolu do Číny cestovali. Ví se zatím pouze to, že Mynář jednal v Číně s čínským vicepremiérem Chu Čchun-chuou o české humanitární pomoci.

Do Číny ji přepraví speciál české armády. Letadlo by mělo odletět v neděli 1. března, do Číny pomoc dorazí 2. března.

Reklama

Doporučované